Framtidsakademin: “Svensk antiziganism – fördomens kontinuitet och förändringens förutsättningar”, 26 augusti


Temat för höstens framtidsakademi är “gränser”

Vad spelar gränser för roll i samhället, och för planeten vi lever på? Är hållbarhet att respektera gränser, eller att försöka sudda ut dem? Vi tittar närmare på några gränser, vad de innebär, och varför de finns. Vad säger forskningen om vår syn på gränser inom jämlikhet, intolerans, fördomar, klimatförändringar och mat?

På onsdag, den 26 augusti, gästas Framtidsakademin av Jan Selling, docent i historia, forskare vid Hugo-Valentin centrum vid Uppsala Universitet. Jan föreläser om romers och resandes situation i svensk historia och nutid. En föreläsning om fördomar, förföljelse och chanserna till förändring under rubriken Svensk antiziganism – fördomens kontinuitet och förändringens förutsättningar“. 

Föreläsningen äger rum i Stadsbiblioteket, den 26 augusti, kl 18-19:30. Vi bjuder på frukt!

Framtidsakademin är ett samarbete mellan Folkuniversitetet och CEMUS, en del av Centrum för hållbar utveckling vid Uppsala universitet. Syftet med samarbetet är att sprida aktuell forskning till intresserade människor utanför universitetets väggar. Verksamheten finansieras med stöd från Folkuniversitetetsföreningen.